Ingyenebéd? Nincs igyenebéd! – DE Van!

tanstaafl

Többen több félét mondanak a “Nincs ingyen ebéd” szólás eredetéről. Abban viszont nagyjából mindenki egyetért, hogy egy XIX. századi amerikai szokásra vezethető vissza, amikor ingyen ebédet hirdettek az éttermek táblái, de az ital fogyasztásért viszont fizetni kellett. Tehát nincs olyan, hogy valami ingyen van, valaki mindig fizet. Az idők során több helyen is visszaköszönt a világtörténelemben, például egy királynak – kérésére – egyszer ezzel foglalták össze a pénzügyi tanácsosai, hogy mi is az a közgazdaságtan, aztán később az 1960-as években egy író (Robert Heninlein) betüszót alkotott belőle (TASTAAFL – There Ain’t No Such Thing As A Free Lunch) és ez hozta be a mindennapi szóhasználatba.

Az egyik elgondolás szerint tulajdonképpen nem jelent mást, mint: ahhoz, hogy megszerezzünk valamit amit szeretünk, fel kell adnunk valamit amit szeretünk. Vagyis a döntéshozás nem mást, mint az egyik cél érdekében háttérbe szorítani egy másikat.

OK. Mit is keres egy ilyen eszme futtatás egy gasztro blogon? Nem cifráznám a választ: ELINDULTUNK és ebből az alkalomból szeretnénk leendő

tistaafl

olvasóinkat (igen Téged is) egy játékba invitálni ahol bebizonyítjuk: Ingyen ebéd márpedig létezik! Azaz kétszemélyes vacsorákat lehet nyerni minden héten egy hónapon keresztül, illetve a legvégén egy négyszemélyes is gazdára talál.

Mindössze annyira kérünk, hogy légy a barátunk Facebookon és lájkold az oldalunkat.

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


kettő × = 6

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>