Beaujolaist kóstoltam

A Beaujolais akciót hirdető, – előző bejegyzésben említett – helyszíneket gyors vizit keretében az Operaház felől támadva kerestem fel. A feltett szándékom volt, hogy az egyiket belőjem főhadiszállásnak erre az estére. Péntek este volt ezért viszonylag korán érkeztem, úgy fél 9 tájt egy kamerával és a MacBookommal felszerelve (dokumentálás céljára természetesen). (Mielőtt a Balett cipőhöz értem belebotlottam egy gasztro gyöngyszembe, egy ízlésesen kialakított kis delikátba, amiről biztosan fogok még cikkezni.)  Benyomásokat szerettem volna szerezni, ki hogyan képzeli el ezt a promóciót, ki lesz az aki egy kis Francia hangulatot csempész a pesti konvenciókba. A Balett cipő, a Sandokan, az MM és a Pezsegő viszonylag gyorsan mögöttem maradt és ezek után a Chagallhoz sem fűztem nagy elvárásokat és már-már azon járt az agyam, hogyan fogok méltatlankodni. Szerencsére a Chagall 19-re lapot húzott és utcabál utóérzéssel fűszerezett kitelepüléssel mentette meg az estémet.  Az étterem előtt ízlésesen kialakított fedett helyről, racletteből felszálló illatmarketinggel operálva indítottak. Ahogy az a nagykönyben meg vagyon írva:

Beujolais” A Beaujolais egyszerűsége, frissessége révén elbírja, hogy fehérbor módjára kínáljuk – azaz valamivel hidegebben, mint ahogyan ezt a vörösboroknál megszoktuk: ez a Beaujolais Nouveau esetében 11°C (52°F), a további Beaujolais AOC és Beaujolais-Villages boroknál 13 °C, és a Cru Beaujolais 15-16 °C-osan (60-62 °F ) a legfinomabb – néhány palack esetében a dekantálás is javasolt. Beaujolais könnyedsége révén a könnyű ételek kísérője: Beaujolais nouveau jellemzően aperitif, ún. barátkozó-bor; a Beaujolais-Villages saláták és szabadtéri étkezések, piknikek itala, ám ”ha igazán autentikusak akarunk lenni, akkor a lyoni kolbászverdék örökbecsű termékeit karikázzuk mellé”; a Cru család vékonyabb tagjai a szárnyasok mellé illenek leginkább, a testesebb cru borokat vörös húsok és nehezebb sültek mellé ajánlják.”

BeaujolaisNagyjából ebből építkeztek az elvárásaim, amit a hely szelleme és a promóció kiválóan húzott alá. Szeretném azt mondani, hogy olcsó éttermi fogás, hogy berángassanak embereket az utcáról és legyünk őszinték, – ha nevén nevezzük a gyereket akkor – erről is van szó. DE öröm volt látni, hogy lehet ezt kevésbé “lagzilajcsi” módon, elegánsan is csinálni. Hogy hogyan is nézett ki, arról csináltam egy kis ízelítő videót, hogy okuljatok kedvet kapjatok benézni hétvégén a Hajós utcába. Ma itt verek sátrat, mert jó a buli :) Ha holnap lesz még időm, benézek a másik négy helyre is, – bár mint az a fentiekből kiderül – a Chagall magasra tette a lécet.

Azért ha valakinek van releváns tapasztalata a Hajós utcai Bozsolé kóstoltatásról, ne tartsa magában, ossza meg velünk!

Minden vélemény számít!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


+ 9 = tizenöt

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>